top of page

VD:N HAR ORDET

2023-01-27

Det är mycket som händer i vår oroliga värld, men om vi zoomar in på vår “gren” – skogen – så är det fullt ös! I dagsläget är det stor efterfrågan på alla sortiment och priserna är det högsta någonsin. Allt ifrån bränsleved till timmer, så passa på som skogsägare att avverka. 

  

Det är ett tag sen jag skrev sist och det har hänt en del även här hos oss på Värne Skog AB.  
 
From 1 aug 2022 har jag överlåtit min inköpsverksamhet av virke i Götaland till Vida.   

Du kanske undrar vad skillnaden nu kommer att bli för dig som markägare? Inte så mycket. Våra entreprenörer kommer att fortsätta att köra som vanligt, men nu med Vida som uppdragsgivare. Jag har lovat att vara kvar i två år och du som skogsägare kan ringa mig så följer jag med ut med ansvarig inköpare på Vida. Du får samma röjare och samma entreprenör som du haft tidigare. Det känns väldigt bra för mig att kunna erbjuda mina entreprenörer arbete och att du har samma personal som hittar i din skog. 

  

Men Värne Skog AB's övriga verksamhet i Götaland rullar på. Vi kommer fortsatt hålla i såväl röjning som plantor och plantering. Dessutom har vi ytterligare fördjupat vårt samarbete med NorrPlant (en av världens största skogsplantskolor som odlar drygt 100 miljoner plantor om året) och har under året blivit ombud för deras plantor. Detta utökar ytterligare vår förmåga att kunna leverera förädlade plantor av högsta kvalitet till dig som enskild markägare eller sågverk/skogsbolag.

   

Det är Rickard (platschef Uppsala) som ansvarar för skogsvården och organiserar allt med plantering och personal. 2022 planterade vi ca 2,5 miljoner plantor.  

 

Om du inte redan har beställt dina plantor för våren 2023 är det hög tid att göra detta nu! 

  

Vad gäller verksamheten i Uppland har vi även där en spännande nyhet att berätta. Under de senaste åren har vi haft ett mycket gott samarbete med Mats Petersson på Uppsala Skogsförvaltning AB. Mats är skogsmästare i grunden och har under de senaste 30 åren framgångsrikt förvaltat skogsfastigheter runtom i Uppland men önskar nu trappa ner sin egen arbetstid något. Värne Skog AB har därför under 2022 förvärvat Uppsala Skogsförvaltning AB's verksamhet och kommer nu framåt att driva vidare denna förvaltningsverksamhet i egen regi. Mats Pettersson kommer att ingå som ansvarig skogsförvaltare i den nya organisationen, vilket vi är mycket glada för!  
Värne Skog AB kommer därmed kunna driva vidare denna förvaltningsverksamhet i samma anda som Mats har gjort de senaste åren som en renodlad skogvaktarverksamhet. Dock med tillägget att Värne Skog AB - för de markägare som det blir fördelaktigt för - dessutom kan erbjuda att köpa alla sortiment och köra på tåg söderut alternativt leverera direkt till olika lokala mottagare i regionen. Så det är med både tillförsikt och spänning vi nu kliver in i detta nya! 
 

Vi har också ett byggföretag i Uppsala/Stockholmsregionen, Värne Bygg, där John är platschef. Vi kan erbjuda de flesta typer av byggjobb. Bl.a. är vi auktoriserade montörer hos Willab Garden så har du tankar på ett uterum eller växthus så ska du givetvis ringa oss! Kika gärna in på www.varnebygg.se

 


 

Skärmavbild 2019-01-10 kl. 13.52.59.png

SIGNA UPP DIG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ett par gånger om året skickar vi ut "VD:n har Ordet" där du som markägare får tips och råd samt en uppdatering om vad som är på gång!

magnussign.gif

Magnus Gunnarsson
VD, Värne Skog AB

bottom of page