Huvudkontoret
Värne Skog AB
Hällarydsv. 36, 574 93 Vetlanda
Tel 0383-513 50
info@varneskog.se

Uppsala-kontoret

Värne Skog AB
Ulls väg 29A
756 51 Uppsala

FSCE.jpg
PEFC.jpg

VD:N HAR ORDET

Efter en extrem torr sommar och höst kan vi se mycket skador pga att granbarkborren frodades enormt. Många markägare med mig själv inräknad hittar

skog som är angripen. Just i skrivande stund så avverkar jag ett område på ca 4ha. Jag vågar inte ha det kvar och skogen är mogen att tas ner. Frågan är om det räcker. Kommer det att spridas till närliggande skog? Frågorna är många och jag har inte svaret, men du måste som markägare var aktiv i vår och ha det under uppsikt. Får vi en blöt vår och sommar så klarar det sig bättre.

 

Du som markägare kan lägga ut fångstvirke eller sätta ut granbarkborre-fällor (Värne Skog har sådana till salu till rabatterat pris!).

Efterfrågan på virke (??) är fortfarande bra men jag märker att en del sågverk är "full-köpta" för den här säsongen så vi är kvoterade mer än vanligt och väldigt tidigt på säsongen. När vi kommer framåt maj blir det svårare att få in timmer om du inte har kontrakt.

Massaveden däremot rullar på och känns i nuläget väldigt bra.

"Röjningsberget" som vi hört talas om i så många år är nu här och vi ser att det är svårt att hitta duktig personal.

Det som är lite roligt är att vi fått in en klipp i företaget. Han klipper åkerkanter, vägar, naturvårdsområden och även en del eftersatta röjningar. Är du intresserad av hur den fungerar i praktiken så slå mig en signal så kan vi åka ut och titta.

 

När det gäller plantering så bör du höra av dig snarast. Vissa plantor är redan slut men vi har fortfarande en del kvar.

Till sist vill jag berätta att vi firar 30 år som förtag i år.
Som ni säkert redan märkt vi det här laget så har vi en ny hemsida som pryds av vårt nya namn och logotyp. Nu tar vi sikte på de kommande 30 åren!

Med önskan om en trevlig senvinter/vår.

Magnus Gunnarsson
VD, Värne Skog AB