top of page

VD:N HAR ORDET

2022-03-31

 

OJ OJ OJ, vad fort tiden går. Snart vänder det igen och går mot mörkare tider men, inte än! Mycket ska hända innan dess. I den delen av Sverige där jag bor arbetar vi för full med att hinna med alla vindfällen som kom och allt merarbete med det.

 

Industrin går för högtryck så det är bra efterfrågan på alla sortiment. Oron som är öster om oss har inte påverkat vår bransch ännu, förutom att vi lider mycket med dem och undrar hur människor kan var så onda.

 

Vi har inga ukrainare som jobbar hos oss som säsongspersonal utan vi kommer att klara av alla åtagande vi har inom skogsvården. Plantorna börjar dock ta slut när det gäller vissa sortiment så om du inte redan har kollat över din skog när det gäller äldre planteringar är det hög tid att göra detta nu! Kontakta oss snarast så ska vi se om vi kan klämma in ytterligare någon plantering i schemat.

 

Sen har vi det här med röjning. Glöm inte bort den, bli inte efter! Det blir onödigt kostsamt och du tappar mycket på tillväxten.

 

Nästa problem är granbarkborre. Vi vet inte vad som händer här i vår. Runt Vetlanda/Hultsfred där jag verkar tycker jag det känns bra. Däremot så handlar vi ganska mycket virke i Katrineholmstrakten och där finns fortfarande stora problem. Det gäller att du som skogsägare är aktiv eller ring oss så åker vi ut och tittar.

 

Som företagare står man alltid för nya utmaningar, möjligheter osv. Det är nu drygt 30 år sen jag startade eget med motorsåg och en gammal Volvo 145. Idag är det annorlunda. Jag brukar säga till mina röjare att jag är som grisen - jag jobbar med huvudet (och telefonen).

 

Det är länge sen jag la motorsågen på hyllan, men jag har alltid med mig en i bilen ifall det ligger något träd över någon skogsbilväg.

 

När vi ser framåt i Värne Skog så har vi en nyhet som kommer börja efter semestern. Vi har hjälpt Uppsala skogsförvaltning under några säsonger med skogsvård. Mats Pettersson börjar nu känna att det är dags att trappa ner. Vi har kommit överens med honom att vi kan ta över hans verksamhet och fortsätta i samma anda. Mats kommer att finnas kvar hos oss tills vidare så vi tror och hoppas att detta kan bli en mycket bra och smidig lösning för alla inblandade. Vi kommer även ha kapacitet att åta oss ytterligare förvaltningar i denna region. I de fall det blir lönsamt för markägaren har vi även upparbetade kanaler för att sälja timmer söderut på järnväg.

Som många av er vet så har vi ett byggbolag också under vårt paraply - Värne Bygg. De håller till i norra Stockholm upp till Uppsala/Norrtälje ungefär. De växer och söker mer personal. Det är väldigt roligt att se att efterfrågan på den verksamheten ökar. Gå gärna in på hemsidan där så får ni mer information, www.varnebygg.se  

 

Med dessa korta rader vill jag önska dig en trevlig vår/sommar!

 

Väl mött i skogen.
 

magnussign.gif

Magnus Gunnarsson
VD, Värne Skog AB

Skärmavbild 2019-01-10 kl. 13.52.59.png

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev. Ett par gånger om året skickar vi ut "VD:n har Ordet" där du som markägare får tips och råd samt en uppdatering om vad som är på gång!

bottom of page