VD:N HAR ORDET

2021-03-31

 

Sitter på mitt kontor och tänker på hur fort tiden går. I år är det drygt 40 år sen jag började i skogen som skogsarbetare. Mycket vatten har runnit under broarna sen dess.

 

Allt som avverkades då i mina trakter var för hand. Det fanns sågverk lite överallt och vi apterade lite som vi ville. Tiderna har förändrats!

 

Nu är det annorlunda. Just in time. Rätt längd/diameter. Plantering sköts för det mesta av utländska säsongsarbetare. Miljörörelserna skriker så vi som äger skog blir oroliga om vi får göra något över huvud taget utan att storebror staten ska kontrollera oss. En del saker är jättebra men långt ifrån allt.

 

Lite nostalgitankar.

 

Ni undrar förstås hur vi har det och hur det går för oss. Om vi ser tillbaka på året som varit så har vi aldrig omsatt så mycket virke som i år. Plantering, röjning växer också liksom vårt ”dotterbolag” Värne Bygg, varnebygg.se

 

Framtiden ser ljus ut. Sågverken går för fullt och vill ha timmer vilket återspeglar sig på timmerpriserna. Massaveden är det däremot lite trögare med. Vi för vår del ligger väldigt bra till med balanserna där så vi kör på för fullt. I skrivande stund har vi lite problem med vägarna p.g.a. tjällossning men det släpper snart.

 

Det många undrar över är granbarkborren. Vi måste vara väldigt ”på tå” i år också tror jag. Visserligen är det mycket skog som varit angripen som har avverkats men jag hittar fortfarande skog som är i riskzonen. Det är väldigt bra om vi tittar på områden som du är orolig för. Vi skickar in en avverkningsanmälan ifall granbarkborren kommer så vi kan gå dit snabbt. Själv brukar jag ha all min avverkningsbara skog anmäld. Jag har ju fem år på mig och avverka. Gör jag inte det inte under tiden så är det bara att anmäla igen.

 

Så med dessa korta rader önskar jag dig en Glad Påsk och ser fram emot att få höra från dig.

 

Väl mött i skogen.


Magnus Gunnarsson VD

magnussign.gif

Magnus Gunnarsson
VD, Värne Skog AB

Skärmavbild 2019-01-10 kl. 13.52.59.png