VD:N HAR ORDET

2020-08-04

 

Det sista halvåret har varit omvälvande. Många människor har fått sina liv förändrade p.g.a. pandemin. Frågorna är många inför framtiden, många varför och många hur kunde vi gjort annorlunda osv. Vi vet inte riktigt vad som ligger framför men så är livet. Vi måste tro på framtiden och göra det vi kan för vår omgivning. Om alla drar sitt strå till stacken med positiva handlingar så blir det bra mycket roligare och lättare.
 

När jag ser tillbaka på skogsbranschen under våren så har den rullat på som vanligt. Utbudet har varit stort vilket gjort att det varit mycket virke i omlopp vilket i sin tur har gjort att det varit mycket virke på industrin. Alla vi som jobbar med inköp har varit kvoterade och vi har fått hålla oss till de leveransplaner som vi haft.
 

Om vi ser till hösten med de signaler vi får så kommer industrin ha behov av massaved och timmer som vanligt. Däremot så märker vi att det finns en viss osäkerhet p.g.a. pandemin och så är det ju i alla branscher.
 

Granbarkborren var ju en plåga för många av oss som är skogsägare. Jag ser att i det området som jag verkar (Småländska höglandet) så känns det bättre. Vi har varit duktiga att plock-hugga och ta ner vissa områden som varit angripna, men vi kan inte ropa hej än. Det är bra om du som skogsägare går ut och tittar för granbarkborren finns fortfarande. Känner du dig osäker så är det bara att slå en signal så kommer vi ut och hjälper dig.


Vår planterings säsong har gått mycket bra i år. En markägare som var mycket nöjda med oss sa att vi höll en mycket hög lägsta nivå. Det kändes väldigt bra. Som det varit de sista åren så tog plantorna slut och vissa sortiment fick vi inte det vi beställt, tex tallen. Det kan vara något att tänka på som markägare att kanske plantera nu till hösten för då finns det plantor och därmed slipper du det problemet.


Sen vill jag också slå ett slag för röjning. Glöm inte bort den! Jag ser ju att det händer oerhört mycket på en växtperiod. Se till att inte bli efter med röjningarna. Vi har duktig personal och jobbar över större delen av Götaland och Svealand.

 

Så med dessa rader vill jag önska er en fortsatt glad och trevlig sommar!

Väl mött i skogen.

Magnus Gunnarsson
VD, Värne Skog AB

Huvudkontoret
Värne Skog AB
Hällarydsv. 36, 574 93 Vetlanda
Tel 0383-513 50
info@varneskog.se

Uppsala-kontoret

Värne Skog AB
Ulls väg 29A
756 51 Uppsala

FSC_C089427_Promotional_with_text_Portra
pefc-logo.png